Welkom op het online examen van het veiligheidpaspoort, een online examen waarbij je vragen krijgt over de kennis, inzichten en vaardigheden uit de online cursus.

Het examen bestaat uit 40 vragen die willekeurig worden getrokken uit een database van enkele honderden vragen. Een groot deel van de vragen is een exacte kopie van de oefenvragen uit de online cursus, sommige zijn licht anders geformuleerd of leggen de link tussen de cursus en kennis van de praktijk. In elk geval komen er geen zaken aan bod die je niet op basis van het doornemen van de cursus goed kan beantwoorden. Je ziet aan de nummering uit welke module de vraag komt. 

Je hebt 1.5u tijd om het online examen in te vullen en je moet een score van 70% behalen om te slagen (28/40). Slaag je niet, dan probeer je het gewoon nog eens. Klik op ‘Start examen’ om van start te gaan; je kan je vooruitgang simpel volgen op het groene lint bovenaan het examen; elke pagina bevat 1 vraag. Vul deze meteen in en klik vervolgens op ‘Next page‘. 

Aan het einde krijg je meteen je score te zien, en kan je al je gegeven antwoorden herbekijken door te klikken op de grijze knop ‘View questions‘. Ondervind je problemen met het invullen van het examen, dan kan je nog eens kijken bij de FAQ. Wanneer je slaagt, krijg je het bewijs van het online examen in het leerplatform bij ‘Mijn vooruitgang’. Slagen voor het online examen is de noodzakelijke voorwaarde om te kunnen inschrijven voor het praktijkassessment, zonder krijg je geen toegang tot de inschrijfmodule van het praktijkexamen. 

Let op: De praktijkassessments gaan door vanaf het najaar 2023 op verschillende locaties in Vlaanderen. In de loop van september communiceren we over de eerste examendata.