Overeenkomst van briefing

DD dash MM dash JJJJ
Name
Introductie kandidaat en assessoren

Lachende emojiDe assessoren stellen zichzelf kort voor.
Lachende emojiDe kandidaat stelt zichzelf kort voor.

Toelichting op het schema van de test en de volgorde
  • Lossen apparatuur
  • Geluid en licht installeren
  • Het plaatsen van podiumelementen/podiumdelen
  • Werken op hoogte
  • Laden

Lachende emojiDe kandidaat krijgt een tekening van het te bouwen eindproduct.
Lachende emojiDe assessoren leggen in het kort uit welke tests er gedaan zullen worden en in welke volgorde.

Toelichting bij de duur van het praktijkexamen

Lachende emojiDe timing van de test wordt uitgelegd.
Lachende emojiDe assessoren leggen uit onder welke omstandigheden het testen wordt gestopt op basis van het overschrijden van de timing.

Toelichting bij de verantwoordelijkheid van de kandidaat vs de assessor

Lachende emojiDe grenzen van de verantwoordelijkheid van de kandidaat worden uitgelegd. De assessor wijst op de handelingen die de assessor moet verrichten, zoals het inschakelen van de stroom en het bedienen van de rigging.

Toelichting bij het vragen stellen door de kandidaat tijdens de test

Lachende emojiDe kandidaat kan alle vragen stellen die hij/zij wil. Het is aan de assessor om te beslissen of het antwoord deel uitmaakt van de verwachte competentie en of de beoordelaar de vragen beantwoordt of niet.

Toelichting bij het vragen van hulp van de assessoren

Lachende emoji De kandidaat kan fysieke hulp vragen bij taken die hij/zij zelf niet kan of mag uitvoeren. Het is niet negatief om hulp te vragen.

Toelichting over het maken van aantekeningen door de assessoren

Lachende emojiHet wordt de kandidaat duidelijk gemaakt dat het schrijven van de assessoren niet per se een negatief signaal is. Dit om de kandidaat op zijn gemak te stellen.

Toelichting over wat er door de assessoren wordt beoordeeld

Lachende emojiAlleen de competenties op het gebied van veiligheid worden gemeten, andere competenties worden alleen gebruikt om deze te meten, maar er wordt geen rekening mee gehouden. Bijvoorbeeld het stellen van lichten is niet gemeten, maar werken aan de hoogte wel.
Lachende emoji Je wordt nergens voor de gek gehouden, maar situaties die zich ook in het normale werk voordoen, kunnen zijn gesimuleerd.
Lachende emojiDe kandidaat ontvangt zijn/haar resultaat aan het einde van de test. Als dit niet mogelijk is tijdens de examendag zelf, wordt het gemeld aan de kandidaat dat hij/zij/x het resultaat binnen de 3 werkdagen zal ontvangen.

Toelichting bij de rol van de stille vs de actieve assessor

Lachende emojiHet principe van de “stille” en “actieve” assessor wordt uitgelegd. Om objectiviteit te garanderen is er één assessor die het proces van buiten observeert, terwijl de tweede assessor het proces van binnen observeert. De “actieve” assessor treedt op als gelijkwaardige collega. De kandidaat kan hem op deze manier behandelen.

Toelichting bij klachten en ethische code

Lachende emojiDe klachtenprocedure en de ethische code worden herhaald. De kandidaat heeft deze info normaal al gelezen in de informatiebrochure en in de begeleiding, maar het lijkt belangrijk om dit te herhalen.

Veiligheidsbriefing(Vereist)
Privacy(Vereist)